De praktische kant van een verbouwing in de badkamer

Lekdetectie

De badkamer drie weken uit de roulatie. Hoe lossen we dat op?

Heeft u er weleens over nagedacht om een timmerbedrijf in te schakelen om de badkamer te verbouwen? Dat is toch werk voor de loodgieter en de tegelzetter? Dat zult u misschien denken. Het volledig verbouwen en renoveren van de badkamer kunt u tegenwoordig echter vaak aan een allround timmerbedrijf overlaten. Een timmerman heeft eigenlijk de spilfunctie in een bouwproject. Het uitvoeren van het tegel- en leidingwerk is daarom meestal ook een klus die u prima aan een allround timmerbedrijf over kunt laten. Waar het gaat om de aanleg en plaatsing van elektra is er formele controle door een gecertificeerd elektricien nodig. Steeds vaker heeft een allround timmerman ook een certificering als elektricien op zak. Bij het verbouwen van een badkamer lopen potentiële opdrachtgevers echter ook vaak vast op het feit dat de badkamer gemiddeld zo’n drie weken niet gebruikt kan worden. Een goed timmerbedrijf kan u echter helpen met praktische oplossingen. Het ongemak van de badkamerverbouwing wordt daarmee tot een minimum beperkt.

Een voorbeeld van een praktische oplossing door een timmerbedrijf

Bij een verbouwing van de badkamer werd in de eerste fase een mobiele douche in een aangrenzende slaapkamer geplaatst. De leidingen en de afvoer werden tijdelijk doorgetrokken en afgetakt. Een bruikbare en praktische douche kon direct worden gebruikt. De verbouwing in de badkamer zelf kon vervolgens vakkundig en professioneel worden uitgevoerd. Vrijwel geen overlast en toch comfortabel douchen. Na ruim twee weken was de nieuwe badkamer helemaal af en kon de mobiele douche worden verwijderd. De extra wateraansluiting en afvoer in de slaapkamer? Die werd voortaan praktisch gebruikt door er een fonteintje op aan te sluiten.

Wat kunt u zelf doen om de verbouwing vlot te laten verlopen?

Hierbij een vijftal tips die u kunnen helpen om uw verbouwing in de badkamer door het timmerbedrijf zo vlot mogelijk te laten verlopen:

  • Denk vooraf na over de beste oplossingen
  • Zorg dat het timmerbedrijf door kan werken als u er niet bent
  • Maak de oude badkamer zo leeg als u zelf kunt uitvoeren
  • Zorg voor een puincontainer of laat dit doen
  • Breng uw buren op de hoogte van de verbouwing

Bijkomend voordeel van het op de hoogte stellen van uw buren kan zijn dat u bij hen gebruik mag maken van de douche.

Een optie voor de keuze van het juiste timmerbedrijf

Bent u zelf van plan om de badkamer te laten verbouwen? Zoekt u daarbij de hulp van een praktisch werkend timmerbedrijf dat zorgt voor zo weinig mogelijk overlast? Bekijk dan als voorbeeld eens de aanpak van dit timmerbedrijf.. Wilt u de verbouwing uit laten voeren in Brabant of omgeving? Dan is dit timmerbedrijf bouwservice Jacobs wellicht een goede keuze voor deze opdracht.