Laminaat leggen

Laminaat vloer

Laminaat in huis wordt steeds populairder in huis, het product gaat steeds langer mee en vergt weinig onderhoud. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je aan moet houden als je een laminaat vloer gaat leggen. Je wil er tenslotte een tijdje mee doen. Laminaat leggen kan iedereen, gelukkig hoeft u dat niet uit te besteden voor veel geld. Maar we hebben hieronder uitgelegd hoe u laminaat het beste kan leggen. Als u het liever uit wil besteden of meer informatie wil hebben over laminaat kunt u de tal van laminaatvloeren sites raad plegen die voor u paraat staan om u van informatie te voorzien, of de werkzaamheden voor u willen opknappen.

Hoeveel laminaat is er nodig?

Ten eerste moeten we gaan bepalen hoeveel laminaat er nodig is. Houd rekening met 10% zaagverlies. Op de Gamma site kunt u berekenen met een rekentool hoeveel m2 u nodig heeft voor uw huis.

Ondervloer

Met een goede ondervloer leg je de juiste fundering. Het is dus wel belangrijk om hier wat tijd aan te besteden. Zorg als eerst dat de vloer schoon,droog en vlak is. Dat betekent dat alle oneffenheden verwijderd zijn. Omdat een laminaatvloer van zichzelf niet stabiel is, zorgt de ondervloer dat de grote klappen worden opgevangen en zorgt het voor extra demping van uw vloer. Dat wil zeggen dat uw vloer langer mee kan, betere isolatie, minder geluidsproblemen, en wat ook een belangrijk punt is, dat het vocht kan tegenhouden.

Laminaat leggen

Als u een hoek heeft uitgekozen heeft waar u wil beginnen, werk dan van links naar rechts. Wat heel belangrijk is, is dat er 1cm afstand van de muren moet zijn. Laminaat heeft altijd ruimte nodig, en zo voorkom je dat je niet uitkomt. Leg de laminaat stroken neer totdat je bij het einde bent. Als je niet uitkomt met je laatste strook, dien je deze af te zagen. Vergeet niet de strook af te tekenen. En nogmaals, houd 1cm afstand van de muur. Zodra je de strook netjes hebt afgezaagd, begin je met de nieuwe baan ernaast. U moet er wel rekening mee houden, dat dit strookje minimaal 40cm lang moet zijn. Als dit niet het geval is, begin je met een nieuwe strook. Blijf deze methode uitvoeren totdat je bij de laatste baan bent beland.

Afwerking

Klaar met leggen? Werk dan uw vloer netjes af met plinten. Als u de plinten hebt geplaatst is de vloer af en kunt u trots zijn op uzelf.