Last van daklekkage, wat nu?

Daklekkage

Een daklekkage komt nooit gelegen. Vooral met de harde wind en regen van de herfst komen daklekkages geregeld voor. Er vallen geregeld dakpannen van woningen af of er zit een gat in hun dak. Regen kan vervolgens binnenkomen en u zit met een lekkage. Daklekkage is erg vervelend en moeilijk te repareren.

Dakpannen van uw woning

Zijn er tijdens een hevige herfststorm een aantal dakpannen naar beneden gevallen van uw woning? Dan kunt u wel eens te maken hebben met een daklekkage. Dakpannen houden namelijk het grootste gedeelte van het regenwater tegen. Ontbreekt er een dakpan dan kan het water gemakkelijker naar binnen komen. Ontbreken er een aantal dakpannen, schakel dan direct een expert in die het voor u komt repareren.

Plat dak

Een lekkage bij een plat dak is een groot probleem. Bij slecht onderhoud zit er zo een gat in uw dakleer. Het water kan vervolgens gemakkelijk naar binnen komen. Onderhoud is daarom een belangrijk onderdeel bij een plat dak. Controleer regelmatig op scheurtjes en gaten. Ontdekt u een scheur of gat, schakel dan direct een expert in die deze kan repareren.

Dakgoot

Uw dakgoot is zeer belangrijk en voert het water dat van het dak komt af naar de grond. Het is de bedoeling dat het dakgoot vrij is van bladeren en niet verstopt raakt. Vooral in de herfst en winter kan uw dakgoot door afgewaaide bladeren nog wel eens verstoppen. Het water stijgt over het dakgoot uit en kan het uw daklood aantasten. Hierdoor ontstaan er uiteindelijk ook lekkages.

Daklood

Uw daklood is een metaal dat bevestigd wordt tussen uw dakpannen en de muur van uw woning. Bij elke rand zit daklood bevestigd, bij uw muur, goot, dakkapel en schoorsteen. Op die manier kan er geen water uw woning inlopen. Om lekkages van te voren al te voorkomen, kunt u het beste deze metalen strips goed controleren op scheurtjes, gaten en roestplekken. Let er ook op of het daklood nog wet goed aan uw muur zit bevestigd en dat er geen scheur tussen zit waar het water gemakkelijk naar binnen kan komen. Als u al deze punten controleert, voorkomt u een lekkage of heeft u een lekkage snel gevonden. Dit geldt voor een dak met dakpannen, plat dak, dakgoot en uw daklood.

 

Bron: Dit artikel is geschreven door lekkagespecialist C&R van Lekkage Kwieq in Amsterdam en omgeving.