Ledstrips

ledstrip

LED licht is al enige jaren bekend en populair vanwege zijn energiezuinige en milieuvriendelijke karakter. Echter, het vooroordeel bestaat nog altijd dat LED verlichting onnatuurlijk en ‘goedkoop’ oogt. De Led strip bewijst het tegendeel.

Van chique tot gezellig

Met een led strip langs uw tv-meubel, toonbank, plafond of zelfs in uw zwembad, kunt u uw ruimte iedere gewenste uitstraling geven. Waar warm licht vooral sfeer en gezelligheid in een ruimte brengt, zorgt zogenaamd ‘koud licht’ voor ruimte en zakelijkheid. Daarnaast is koud licht erg helder van kleur, waardoor bijvoorbeeld de kleuren van schilderijen erg goed tot hun recht komen wanneer deze met koud licht beschenen worden. Gekleurd LED licht tot slot, ook wel RGB-licht genoemd, kan een heel eigen karakter geven aan uw ruimte. U kunt de RGB strips zelfs constant van kleur laten verlopen of met gebruik van de afstandsbediening aanpassen wanneer u maar wilt. De allernieuwste ontwikkeling op gebied van ledverlichting is de LED-app. Met deze app voor Android of IPhone kunt u op afstand, met uw telefoon de kleuren bedienen.

Waterdichte LED strips

Waterdichte LED strips worden aangeduid met de naam IP68. Deze waterdichte strips zijn ideaal voor uw gevel, tuin, balkon of badkamer, maar kunnen ook in een zwembad of aquarium geplaatst worden. Door het siliconen beschermingslaagje om de strip wordt kortsluiting door contact met water voorkomen. IP68 strips kunnen niet ingekort of verlengt worden, omdat de waterdichte laag dan doorbroken wordt. Het is dus verstandig om eerst goed uit te meten welke afmetingen u nodig heeft, zodat deze meteen op maat, waterdicht, gemaakt kunnen worden. Naast spatwatervrije strips zijn er ook waterdichte LED strips verkrijgbaar.

Koelen

LED licht kan warm worden. Om LED strips te laten koelen, moet de strip op een aluminium strip of ander warmtegeleidend materiaal bevestigd worden. Wanneer dit niet mogelijk is, moet het aantal branduren beperkt worden met 3 uur per keer om brand te voorkomen.

LED strips verbinden

Voorheen kon men licht strips alleen met elkaar verbinden door deze aan elkaar te solderen. Nu zijn er de click connectoren die het werk een stuk eenvoudiger maken. Wilt u van twee korte strips een lange, onafgebroken led strip maken of wilt u een gewone LED strip veranderen in een hoekstuk, dan kunt u de uiteinden van twee (geknipte) delen in de connector ‘klikken’. Op de strip staat met een streepje aangegeven waar je deze moet doorknippen. Alleen als u op dit streepje knipt, kunt u de strip met een andere verbinden. Kijk altijd goed op de verpakking voor welk voltage uw click connectoren geschikt zijn. Voor meer informatie kunt u de website van LED Bouwlampshop bezoeken.