Lekdetectie door camerainspectie

Lekdetectie

Het overkomt bijna iedereen wel eens, een verstopte riolering of een lekkage. De riolering is alleen slecht te controleren doordat het een slecht begaanbare plek is. Mocht er een lekkage zijn in uw riolering, dan moet dat eerst onderzocht worden. De inspectie met een kleine camera is daarom een grote uitkomst. Zonder hak en breek werk kan uw riolering onderzocht worden met deze handige technieken.

De camera

Er zijn veel verschillende camera’s om verschillende lekkages op te sporen. Er zijn camera’s met een diameter van 350 mm maar ook met een diameter van 30 mm. Niet elke riolering heeft namelijk de zelfde afmetingen. Het is daarom ook belangrijk dat er verschillende camera’s zijn. De camera’s worden met behulp van een duw kabel uw riolering in geduwd. Voordat de camera uw riolering ingeduwd wordt, is het noodzaak dat van te voren alles goed reinigt wordt. Anders is het zicht met de camera minder. Uw hele rioleringssysteem wordt vervolgens grondig onderzocht. De rioleringsspecialisten weten exact waar ze op moeten letten. Met de camera wordt het werk een stuk makkelijker te vinden door de specialisten.

Lek repareren

Als het lek is gelokaliseerd gaan de specialisten aan de slag om het te repareren. Voorheen werd uw hele riolering overhoop gehaald met hak en breekwerk. Tegenwoordig met de camera’s weten ze exact waar het lek zicht bevindt. Er hoeft daarom geen onnodig hak en breek werk uitgevoerd te worden. De specialisten gaan gericht te werk en hebben het lek snel gevonden en kunnen gaan repareren. Vaak wordt het stuk buis vervangen door een nieuw stuk buis.

Voordelen van camera inspectie

Met de camera technieken kan elk lek of verzakt stuk gevonden worden. Wat voorheen een zeer lastige klus was, is nu een peulenschil geworden. Het lokaliseren is niet alleen een stuk gemakkelijker te worden maar doordat het lek gemakkelijk blootgesteld kan worden en gemakkelijk te repareren valt, zal de reparatie minder duur uitvallen als voorheen. Het mooie is dat de camera’s wel tot 30 meter ver uw riolering in kunnen reiken. Tot daar zijn alle lekkages en verzakkingen op te sporen. Ga daarom bij een lekkage of verstopping altijd naar een rioleringsspecialist.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens op de website van lekkagespecialist Jos Laan.