Rolluiken schoonmaken

Rolluiken schoonmaken

Rolluiken buitenshuis krijgen veel te verduren. Het is dus belangrijk dat u af en toe uw rolluiken goed reinigt. Goed onderhoud van uw rolluiken is dus belangrijk. Wij raden u aan om uw rolluiken minimaal 1 keer per jaar goed te schoonmaken. Het schoonmaken van de buitenkant van uw rolluiken kan heel eenvoudig en snel, maar de binnenkant is een ander verhaal. Dit is een stuk lastiger alleen het is wel essentieel dat u dit doet! Het houdt uw rolluiken een stuk langer schoon als u de binnenkant af en toe goed reinigt. Ook de buitenkant blijft dan beter schoon.

Buitenkant

De buitenkant van uw rolluiken kunt u gemakkelijk reinigen met een emmer sop, een spons, een tuinslang en een doek. Let er op dat u een mild schoonmaakmiddel gebruikt, agressieve schoonmaakmiddelen kunnen uw rolluiken beschadigen. U kunt eerst uw rolluik goed schoonmaken met een spons. Als u het rolluik helemaal goed heeft ingesopt, kunt u de resten er af spoelen met een tuinslang. Hierna kunt u uw rolluik goed droog maken met een droge doek.

Binnenkant

De binnenkant van een rolluik schoonmaken is vaak een lastig klusje. Heeft u een elektrisch rolluik, dan is het verstandig om de stroom van uw rolluiken af te halen. Doe dit door de stekker uit het stopcontact te halen. Hierna kunt u beginnen met het verwijderen van de kap. Rol uw rolluik omhoog en u kunt de kap er gemakkelijk afschroeven. Nu kunt u goed bij de binnenkant van uw rolluik. Laat het rolluik een stukje zakken en maak het schoon met een spons, herhaal dit tot u het hele rolluik heeft gereinigd.

Wax

Als u uw rolluiken heeft gereinigd, kunt u er voor kiezen om ze met een beschermende waxlaag in te smeren. De waxlaag zal er voor zorgen dat het rolluik langer schoon blijft en zal ook het rolluik beter beschermen.

Specialist

Heeft u nou geen tijd of zin om zelf uw rolluiken goed te reinigen? Dan kunt u er ook voor kiezen om het te laten doen door een specialist van Rolluiken Expert uit Amsterdam. Een specialist kan vakkundig uw rolluiken schoonmaken en u bent er van gegarandeerd dat het goed gaat.