Inspiratie voor je slaapkamer

inspiratie slaapkamer

Het is tijd om je slaapkamer eens lekker onder handen te nemen. Nieuwe gordijnen, (foto)behang of verf op de muur, nieuw dekbedovertrek. Net als de woonkamer mag de slaapkamer ook om de zoveel tijd helemaal opnieuw worden ingericht. Lekker aan de gang met nieuwe kleuren dus, maar ook nieuwe meubels al hoeft dat niet altijd per se. Maar waar haal je de inspiratie vandaan om van je slaapkamer een droomkamer te maken?

Er op uit

Eigenlijk kun je overal inspiratie op doen. Een schelp die je vindt op het strand, de kleuren van een pauw op de kinderboerderij of de structuur van een gebouw. Als je iets ziet waarvan je geinspireerd raakt kun je daar natuurlijk direct met je mobiele telefoon een fotootje van maken die je later kunt gebruiken als je het nieuwe slaapkamerinterieur gaat uitzoeken.

Tijdschriften

Uit woonmagazines natuurlijk. Veel tijdschriften, ook gewoon damesbladen en zogeheten inspirational magazines, behandelen woon ideeën. Dus ook ideeën voor het herinrichten van de slaapkamer. Knip plaatjes en dergelijke die je aanspreken uit en doe die in een envelop of mapje. Vergeet niet te noteren waar het tijdschrift zelf de producten vandaan heeft gehaald, zodat je weet waar je kunt gaan shoppen. Ook woonmagazines en verbouwprogramma’s op televisie kunnen voor veel inspiratie zorgen.

Woonwarenhuizen

Lekker ouderwets etalage shoppen en voorbeelden kijken in woonwarenhuizen is natuurlijk ook een manier om inspiratie op te doen. Echter is het soms lastig om in zo een grote ruimte in te schatten of het ook de beste ideeën voor je eigen slaapkamer zijn. Wel is het leuk om stoffen te voelen en de kleuren in het echt te kunnen bekijken.

Online

Maar de meeste inspiratie (met handleiding om het zelf te doen) vind je toch wel online. Denk maar eens aan Pinterest of woonblogs. Daar kun je heel veel inspiratie opdoen. Maak een eigen prikbord met de dingen die mooi vindt of sla foto’s op in de computer. Zo heb je altijd toegang tot je inspiratie en kun je vandaaruit de mooiste spulletjes voor je nieuwe droomslaapkamer bestellen.

Marington.nl heeft een ruim assortiment dekbedovertrekken, o.a. van merken als Taftan, House in Style en Beddinghouse.