Uw woonruimte behaaglijk verwarmen

infrarood verwarming

Op dit moment denkt niemand aan het verwarmen van de kamer, buiten zijn de temperaturen zomers en binnen is het eerder koelen dan verwarmen. Toch is de zomer een mooi moment om na te denken over nieuwe stooktechnieken om de woning volledig winterproof te maken!

Verwarmen met infrarood panelen

Tegenwoordig zijn er diverse manieren om een woonruimte verwarmen, van ouderwetse radiator tot een hout gestookte Januskachel, het kan allemaal. Eén manier die relatief onbekend is, maar grote voordelen heeft zijn de zogenaamde infrarood warmtepanelen. Deze panelen nemen weinig ruimte in beslag en kunnen perfect worden weggewerkt in een woning. Daarnaast hebben deze panelen diverse voordelen t.o.v. andere verwarmingstechnieken.

  • Met de infrarood warmtepanelen vindt geen luchtcirculatie plaats
  • Stabiele luchtvochtigheid
  • Nieuwste materialen (carbon)
  • Warmt snel op en daardoor zijn de ruimte snel behaaglijk
  • De panelen zijn per ruimte apart te regelen

Infrarood warmtepanelen kunnen tot maar liefst 3 meter hoog worden opgehangen, zo zijn dus ook ideaal in te zetten voor de hogere plafonds. Dankzij het praktische karakter van deze panelen zijn deze eenvoudig in een plafond, op de muur of op een andere plek in de woning te monteren. Zo heeft u geen ‘last’ meer van de lelijke radiatoren!

Zelf bevestigen of laten monteren?

Het plaatsen van infrarood warmtepanelen is een vak apart, wij raden dus aan om deze panelen door een erkend specialist te laten monteren. Op deze manier weet u zeker dat u het optimale uit de panelen haalt. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden en/of de producten? Kijk dan eens op www.polarheat.nl voor meer informatie.