Voordelen van dakisolatie

Dakisolatie

Een van de kenmerken van warme lucht is dat deze stijgt. Dit gebeurt bijvoorbeeld indien u de verwarming aan heeft staan. Alle warme lucht stijgt naar het dak. Het isoleren van uw dak is dus erg belangrijk. Wanneer uw dak niet geïsoleerd is zal de meeste warmte op deze manier verloren gaan. In de koude wintermaanden moet u meer stoken waardoor uw energierekening omhoog schiet. Dakisolatie biedt in dergelijke gevallen uitkomst. In dit artikel leest u meer over de voordelen van isolatie en de diverse materialen die worden gebruikt om het gewenste resultaat te behalen.

Voordelen van dakisolatie op een rij:

  • Een warme woning in de koude wintermaanden
  • Een koele woning in de zomerse hitte
  • Vermindering in energieverbruik. Dit levert besparing op de energie-uitgaven
  • Waardeverhoging van het pand doordat het energielabel veranderd

Dakisolatie is in verschillende soorten verkrijgbaar. Welke voor u het meest geschikt is hangt af van wat voor dak u heeft, maar natuurlijk ook wat u eraan uit wilt geven. Daarnaast is van belang of de zolderkamer in gebruik is en er gestookt wordt.

De vier isolatiematerialen

Hardschuimplaat

Dit materiaal is gebruiksvriendelijk. Het heeft een brandvertragende werking en neemt geen vocht op.

Glaswol & Steenwol

Een brandveilige materie die de eigenschappen bezit om water af te stoten. Daarnaast biedt het een goede isolatie tegen geluid. De eigenschappen van steenwol komen grofweg overeen met glaswol.

Aluminium noppenfolie

Erg praktisch voor de klussers onder ons. Het materiaal houdt damp tegen en zorgt voor weerkaatsing van de warmte. Hierdoor verliest u deze niet.

Benodigde investering

U moet ongeveer rekenen op een uitgave van €1000,- voor het isoleren van uw onderkomen. Voor dakisolatie betaalt u geen Btw-tarief van 21% maar 6%. Dit brengt u jaarlijks een besparing op van drie tot vierhonderd euro. Het soort isolatie of huis en de omvang van het pand zijn factoren die allemaal bijdragen aan de totale kosten. In bepaalde gemeentes maakt u aanspraak op subsidie. Over het algemeen wordt de isolatie binnen een enkele dag aangebracht. De klus is voorbij voordat u er erg in heeft. Meestal krijgt u voor het isoleren van uw dak garantievoorwaarden die 10 jaar geldig blijven.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact op met de specialisten van Isolatie-Expres.nl. Specialist op het gebied van spouwmuur-, vloer-, gevel- en dakisolatie.