Wanneer moet ik mijn dak laten repareren?

Dakreparatie

De periode wanneer uw dak het meest op de proef wordt gesteld is meestal rond de herfst. Dat komt doordat het tijdens de herfst periode vaak harder gaat waaien en er ook vaker regenval ontstaat. Het is daarom handig als uw dak over mankementen beschikt dat u ervoor zorgt dat u dit regelt vóór de herfst periode. Zo zorgt u ervoor dat u lekkages en onverwachte problemen voorkomt.

Verschillende soorten dakreparaties
In Nederland komt het vaak voor dat bij een aantal daken, de dakpannen eraf waaien. Dat betekend dan ook dat de afgewaaide dakpannen direct vervangen en gecontroleerd moeten worden. Dit geldt dan ook voor alle dakpannen want er kunnen er ook nog een aantal loszitten die er ook kunnen afvallen. Dakpannen horen namelijk gewoon op het dak te blijven liggen.
Een lekkage in de bitumen of EPDM dakbedekking laag. Beide dakbedekkingen hebben een levensduur die uiteraard ook wordt bepaald door de weersomstandigheden. Mocht er ooit een lek ontstaan in de EPDM of bitumen dan is de beste optie om de gehele dakbedekking te laten vervangen. Als gevolg van ouderdom zullen er dan waarschijnlijk sneller lekkages ontstaan.

Waaraan kan ik zien of er reparatie aan mijn dak nodig is?
Het is natuurlijk fijn om te weten hoe u kunt signaleren wanneer er dakreparatie nodig is. Zo kunt u ervoor zorgen dat u dit tijdig signaleert waardoor dat vele kosten en ellende kan besparen. Hieronder kunt u 5 signalementen terugvinden waaraan u kunt zien of uw dak moet worden gerepareerd:
1. Als u het gevoel krijgt dat uw huis vochtig en klam aanvoelt
2. Als er gele kringen op het plafond zijn, dit is dan hoogstwaarschijnlijk een lekkage
3. Als er goten zijn die lekken in uw huis
4. Als het houtwerk er steeds slechter uit gaat zien
5. Als het loodwerk kapot of beschadigd is
Mocht u over een hellend dak beschikken (een schuin dak) dan kan het voorkomen dat er dakpannen zijn die scheef liggen of zelfs in de dakgoot. Het komt regelmatig voor dat dakpannen versleten of zelfs verkleurd zijn. Ook aan die signalementen kunt u dan waarnemen dat het dak op zijn minst moet worden gecontroleerd.

Toch dakreparatie? Neem dan contact op met een specialist!
Als u erachter komt dat uw dak toch nog wat reparatie kan hebben dan is het verstandig om opzoek te gaan naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in het repareren van daken. Dit zijn mensen die op de juiste manier uw dak weer in orde kunnen maken. Daarbij zorgen deze mensen ervoor dat de schade niet nog een keer zal voorkomen!